Pršutarna i stancija Buršić - Istra

Pršutarna i stancija Buršić

Gastro manifestacija za sve uzraste

Pršutarna i stancija Buršić je utemeljitelj i organizator već tradicionalne obiteljske gastronomske manifestacije Vodnjanska špaleta koja nudi gastro ponudu vrhunskih kuhara, prezentira autohtone istarske proizvode, organizira radionice za najmlađe, natjecanja i nagrade uz prigodni zabavni program. Špaleta se ordržava u vrijeme Uskrsa.

Manifestacija obično započinje utrkom "Špaleta run" iz ciklusa "Teći, isti, piti" po maslinicima Vodnjanštine, nastavlja se turnirom u pljočkanju i drugim sportskim i zabavnim aktivnostima, sajmom autohtonih istarskih proizvoda, dok kuhinja radi od ranog popodneva. Gosti kuhari u kuhinji pripremaju tradicionalne vodnjanske špalete po starinskim receptima.

Ova manifestacija ponovno oživljava uskršnji običaj pripreme špalete koja se nekada nosila u crkvu blagosloviti, a danas je prilika za zabavno okupljanje obitelji, predstavljanje atohtonih istarskih proizvoda i kušanje dobrih domaćih jela.

Stancija Buršić - Špaleta

Title

Dođite na Vodnjansku špaletu (Uskrsni ponedjeljak), provedite dan u sportskim i zabavnim aktivnostima, razgledavanju sajma i kupnji proizvoda, te kušajte predivne istarske delicije pripremljene od autohtonih domaćih proizvoda.

Triangle

Pršutarna i stancija Buršić